Ugrás a tartalomra
x

Dolgozz napi két órát és

SÁTOROZZ a CSERHÁTI HEGYEK KÖZÖTT

MIRŐL SZÓL AZ ESEMÉNY?

Egyetemisták és főiskolások részére!
Cservölgy Major egy olyan hely, ahol kicsit minden másképpen történik: eltérően gondolkodunk a mezőgazdaságról, az állatokról, az élelmiszerről és a gyógyításról is. Ez alól nem kivétel a fiatalok oktatása és a szabadidejük eltöltésével kapcsolatos elképzelésünk sem.
Mit kínálunk?
- szálláslehetősége / sátorhelyet egy 230 hektáros Majorban
- betekintés egy ökológiai gazdság életébe
- hetenete egy alkalommal előadást a kiegyensúlyozott táplálkozásról
- tűzrakóhelyet, bográcsot, tüzifát és egy alkalommal a vendégeink vagytok egy pörköltre;.
- napi 21 óra bulizást.

Mit kérünk cserébe?
- tartsátok tisztán a környezetet;
- tiszteljétek az itt dolgozókat és az állatokat;
- napi 3 órában segytsetek be a Major munkájába;
- sajátítsatok el az egy hét alatt valamit, amit nálunk ismertetek meg.

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK

Programok amelyek közelebb hozzák a gyógyulást

Cservölgy Majorban minden azt a célt szolgálja, hogy az élelmiszer illetve annak forrása újra a középpontba kerüljön. Ez ugyanis a záloga annak, hogy fenntarthassuk vagy helyreállíthassuk az egészségünket. Ha a nyersanyagok megtermelését össze tudjuk kapcsolni különböző élményekkel, ha az alapanyagok elkészítését megszerettetjük a gyermekeinkkel és az ételeink elkészítéséből ismét ünnep lesz, akkor nőni fog az egészséges emberek száma.

Nincs lehetőség arra, hogy egyesével magyarázzuk el, mit miért fogyassz. Talán kevesen tudják a Közösségben, hogy a sajt fogyasztásának nem kulináris, hanem egészségügyi oka van: pont annyi sajtot biztosítunk, mely egy négy fős család számára éves szinten ideális a bélflóra támogatásához. A bélregenerációhoz szükséges csontokat szintén közösségi események során lehet beszerezni. Így építjük fel lépésről-lépésre programok és összejövetelek mentén az egészségünket. Így válik érthetővé, hogyan függ össze a Nagy Sajtnap és a KSH statisztikai kimutatása: mi javítunk a számokon!

Vannak események, melyeket kizárólag a Közösség részére hirdetünk meg, míg másokat kifejezetten azoknak, akik most ismerkednek velünk.

Így csináljuk mi a Cservölgy Majorban

BEVEZETÉS A KÖZÖSSÉGI GAZDÁLKODÁSBA

Nagyon sokan ismernek bennünket felületesen, de igazán kevesen értik, mi a célkitűzésünk. A Facebook csak a felszínes figyelmet tartja fenn, egy weblap kizárólag részinfomrációkat biztosíthat. Ezért, ha a csatakozási szándék komoly, egyetlen lehetőség a kérdések feltételére, ha az érdeklődők részt vesznek az évente 1-2 alkalommal megszervezett előadásunkon, ahol rövid bevezetőt követően kötetlen beszélgetést tartunk a csatlakozást komolyan fontolgatók számára.

Ha mindent elolvastál a kezdeményezésünkről és már csak pár kérdés választ el a csatlakozástól, jelentkezz az előadásra! Szeretnénk, ha érthetővé válna, hogyan kapcsolódik a Cservölgy Major a következő grafikonokhoz és kiderülne számodra: van értelme hozzánk tartozni.

Keringési rendszer betegségei (50,05%)
50.05%
Daganatos megbetegedések (24,63%)
24.63%
Emésztőszervrendszeri betegségek (6,63%)
6.63%
Légzőszervrendszer (5,09%)
5.09%
Fertőzők és élősködők (0.31%)
0.31%

Forrás: http://www.ksh.hu/docs/hun/xtabla/halalozasok/tablha07_01.html

Egy hétvége szabályok nélkül:

APÁK-FIÚK HÉTVÉGÉJE

MIRŐL SZÓL AZ ESEMÉNY?

Kizárólag tagok számára!
2015-ben volt az első Apák-Fiúk hétvégéje. Azóta igyekszünk ezt minden évben megszervezni. Bár az első évben tényleg csak fiúk jöhettek, azóta módosítottunk és minden 18 év latti lányt is szívesen látunk. Semmi sem kötelező, nincsenek szabott programok. A sátrakat a Bolza kúria kertjében állítjuk fel.
Mit fogunk csinálni?
- levisszük a srácokat a majorba
- sátorban alszunk
- nők 18 év felett not welcomed this time
- együtt főzünk
- közösen döntjük el, mit csinálunk
- éjszaka erdőjárás
- utolsó nap elmosogatunk
- a gyerekek kóborolhatnak a faluban
- legkésőbb vasárnap hazamenetel előtt van kötelező fürdés.